Bästa "Flippa Klassrummet"-resurserna

"Det flippade klassrummet (eng. the flipped classroom) är en form av "blended learning" med stark tonvikt på att använda sig av digitala verktyg. Modellen innebär att läraren vänder på de traditionella begreppen genom att ge webbaserade genomgångar som hemläxa istället för den traditionella föreläsningen i klassrummet, vilket ger tid och utrymme i klassrummet för mer laborativt arbete. Modellen kallas också för det omvända klassrummet." skriver Wikipedia.

 ZAPTION

Zaption är ett webbverktyg som gör det möjligt att skapa interaktiva videolektioner. Du kan använda filmer från YouTube och lägga in  frågor, enkäter eller diskussioner.


 
 

Edpuzzel

Du kan spela in din röst till pedagogiska videor.
 Länka bild
På EdPuzzle kan du söka efter pedagogiska videor från Khan Academy, Youtube m.m. När du har hittat en video kan du infoga röstkommentarer. Du kan också skapa en rad frågor. Frågorna infogas längs en ​​tidslinje som överensstämmer med videon. Det innebär att eleverna inte behöver vänta till slutet av en video för att kunna svara på frågorna. Du kan också beskära filmen och ta bara den delen du behöver.
Edpuzzel har många mattelektioner som du kan spela in din röst till. Ett bra verktyg för de flippade lärarna.

Edpuzzel finns som en Chrome-app nu.
Andra förslag
Open EdEn pedagogisk resurskatalog med över en miljon videor, spel och tester på engelska. Man kan skapa egna listor och kurser. Det finns olika teman och ämnen som man kan välja bland. Här kan du skapa t.ex ett temaarbete om fotosyntes  med filmer, frågor, bilder m.m.

eduCanon

Spela in dina genomgångar eller använd en Youtube-video, sedan kan du skriva in frågor som eleverna i sin tur ska besvara. När du tilldelar videon får eleverna se dina frågor och ska sedan besvara dem .Om de svarar fel får de en röd markering. Titta på  filmen.
 Länka bild
Andra förslag

Screencast-o-matic

Bästa och lättaste sättet att  skapa skärm- och ljudinspelningar
Du behöver inte installera något program för att skapa inspelningarna eftersom Screencast-O-Matic är helt webbaserat och körs direkt i din webbläsare. 

 join.me

Dela din skärm och samarbeta direkt med andra.
 Länka bild
Med hjälp av en gratis-app kan iPhone- och iPad-användare följa allt som sker på din datorskärm i realtid. 
Den som följer dig via Mac eller PC behöver i princip bara klicka på en länk och godkänna att ett mycket litet program körs på datorn. 
Andra program med samma funktion :
Andra förslag

Stativ

The Movie Mount 

Här kan du köpa det. 34.95 EUR. eller här: 595kr

Linocell Golvställ för surfplatta 10"

Kostar: 299kr på Kjell & Company 


Kostar: 699kr på kaffebrus.nu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Worldpress Blogger...