Sverige i tiden

Sverige i tiden

Boken "Sverige i tiden" är nu ute. Alla kapitel går att ladda ned gratis från Historiska museets hemsida. 
Bokomslag, Sverige i tiden. Omslagsfoto av Karin Burénius Ekström.
 Här kan ni hitta länkarna:

"Karl XII

Kapitlet är skrivet av Petter Hellström och handlar om krigarkungens liv efter döden. Hämta kapitlet Karl XII som pdf-fil här.

Vikingar

Kapitlet är skrivet av Fredrik Svanberg och handlar om vikingatiden som myt och verklighet. Hämta kapitlet Vikingar som pdf-fil här.

Kulturarv

Kapitlet är skrivet av Lotta Fernstål och Fredrik Svanberg och handlar om historien om världen i Sverige. Hämta kapitlet Kulturarv som pdf-fil här.

Guldkusten

Kapitlet är skrivet av Jonas Monié Nordin och handlar om det svenska järnets roll i slaveriet. Hämta kapitlet Guldkusten som pdf-fil här.

Fika

Kapitlet är skrivet av Annie Mattsson och handlar om världshistorien i vardagen. Hämta kapitlet Fika som pdf-fil här.

Kebabpizza

Kapitlet är skrivet av Annika Windahl Pontén och handlar om världens svenskaste mat. Hämta kapitlet Kebabpizza som pdf-fil här.

Eurovision

Kapitlet är skrivet av Stefan Bohman och handlar om svensk musik. Hämta kapitlet Eurovision som pdf-fil här.

Utvandrare

Kapitlet är skrivet av Kerstin Thörn och handlar om svensk utvandring till USA. Hämta kapitlet Utvandrare som pdf-fil här.

Hembygd

Kapitlet är skrivet av Katherine Hauptman och handlar om barndomens landskap och framtidens minnen. Hämta kapitlet Hembygd som pdf-fil här.

Nationaldagen

Kapitlet är skrivet av Maja Hagerman och handlar om hur dagen skapats som en svensk tradition. Hämta kapitlet Nationaldagen som pdf-fil här.

För Sverige i framtiden

Kapitlet är skrivet av Qaisar Mahmood och handlar om morgondagens kulturarv. Hämta kapitlet För Sverige i framtiden som pdf-fil här." 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Worldpress Blogger...