Periscope och Meerkat: Apparna som låter dig livesända från mobilen

Periscope och Meerkat

"Apparna Periscope och Meerkat strömmar video från din mobilkamera på nätet. Allt som krävs för att börja sända är ett knapptryck.
Meerkat har utvecklats av en person, under åtta veckors tid.  Det syns. Gränssnittet är enkelt, utan onödig utsmyckning och det är lätt att navigera i appen.Du skriver en kort status, om vad din videoström handlar om, och trycker sedan på ”Stream”. Dina följare får då en notifiering i sin mobil om att du sänder live och kan följa videon från mobilen eller datorn. 
Det går även att schemalägga sändningar och på så sätt berätta för dina följare att det kommer en livesändning senare.
Längst ner kan den som tittar kommentera videon, gilla den eller retweeta. Alla interaktioner dyker upp som korta meddelanden ovanpå videon.
Periscope är också enkel, men ser något mer genomarbetad ut. Ett antal livesändningar är det första som möter användaren och i en meny längst ner på skärmen går det att gå över till läget för att själv strömma video. 
Det går inte att schemalägga videoströmmar, som i Meerkat, men å andra sidan sparas videoströmmar automatiskt. Om du startar appen efter att en sändning tagit slut, kan du alltså titta på den i efterhand. Detta är en stor fördel gentemot Meerkat, särskilt för den som vill se en video från andra sidan världen, där tidsskillnaden annars kan ställa till det.
Den som tittar kan kommentera en video eller skicka små hjärtan genom att trycka en gång på skärmen." skriver Metro.
Det här är inlägg #030 i #blogg100.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Worldpress Blogger...