Bästa pedagogiska spelen på svenska

Mot alla odds -Prova hur det är att vara flykting!
Demokrati eller diktatur -Ett spel baserat på boken "Flugornas herre"
Fängslad -Du är chef för ett krigsfångeläger: "Här nedanför finner du två kunskapsspel. "FÄNGSLAD! En dag i Ivan Denisovitjs liv" är en frågesport om innehållet i boken En dag i Ivan Denisovitjs liv. I kunskapsspelet "PRISONERS OF WAR" kan du pröva om du kan vara chef i ett krigsfångeläger utan att bryta mot de mänskliga rättigheterna!
Finding Sasja -Interaktivt spel från EcpatSpelet Finding Sasja handlar om flickan Sasja som blivit offer för människohandel i sexuella syften, vanligtvis kallat trafficking.
I stormens öga -UNICEFs interaktiva klassrumsspel om barnkonventionen för årskurs 4-7
Livets lotteri -Att lottas till ett liv i ett slumpvis valt land och låta eleverna skapa nya, fiktiva identiteter. Av Rädda Barnen.
Isstormen - MSB: En allvarlig kris kommer snart att drabba Sverige. Din roll är att minimera krisens konsekvenser genom att fatta rätt beslut i olika situationer.
€CONOMIA  -Spelet om penningpolitiken
Finanzity är ett fartfyllt och spännande webbspel som ska stödja inlärningen av ekonomi. Målet är att öka spelarens centralbankskunskap, förmåga att sköta sin ekonomi och andra ekonomiska kunskaper.Spelet riktar sig framför allt till elever i nian, i gymnasier och i yrkesinstitut.
Det stora medieäventyret - Det stora medieäventyret är ett material om mediefostra
Europa: en upptäcktsfärd - Ett spel om EUs medlemsländer
Ekonomispel - I Ekonomispelet så ger du dig in i den snåriga vardagsekonomins djungel. Spelet går ut på att man flyttar hemifrån och tanken är att man ska få känna på hur det är att bo själv, att planera och inreda sin lägenhet, betala hyra, försäkringar, mat och annat som hör till. Du behöver ladda hem spelet till din dator för att kunna spela.

Spelet om energin av Tekniska MuseetHär formar du Framtiden genom att göra olika val om hur du vill bo, vilka energikällor du väljer och hur du tänker kring mat och shopping. Det gäller att bli av med så många koldioxidbollar som möjligt! I energiquizet kan du utmana dig själv och andra för att komma med på topplistan! Lycka till!
elevspel.se - "Vi har spel som barnen i skolan tycker är roliga samtidigt som de lär ut kunskap. Lärande ska vara kul! Välj kategori nedan för förslag på roliga och pedagogiska spel för skolbarn i grundskolan."
Kunskapsstjärnan: Kunskapsstjärnans vill stimulera och stötta barnen i sitt lärande, genom att skapa roliga och pedagogiska spel.
Webbmagistern-Syftet med Webbmagistern är att ni på ett roligt sätt skall kunna testa och förbättra era kunskaper i olika ämnen.
Energispel : Det är ett spel med fokus på hållbar utveckling. Läs Lottas blogg!
Trivia: Frågesport- Roliga och allmänbildande frågesporter. 
Penningköping Spel där du trycker egna sedlar, räknar pengar...
Trafiksäkraskolan En interaktiv läromedel framtagen av trafikavdelningen vid Gatukontoret- Malmö stad
Spel om Eu
Spel som tränar hjärnan
Fatta katastrofen
Det här är inlägg #010 i #blogg100.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Worldpress Blogger...