Bästa webbsidorna för att skapa fantastiska presentationer

GLOGSTER

Med Glogster skapar du en poster genom att välja färg och form som bakgrund. Du lägger in foton, bilder, text och videoklipp, och du kan länka med hyperlänkar till andra webbsidor. Appen finns här.
ThingLink 

Man kan göra länkar på en bild. Länkarna syns bara som små prickar. När man sedan klickar på dem så kommer man antingen till en ny sida eller så öppnas en liten ruta, där man ser länkens innehåll. Man kan lägga in text, foto, film från Youtube, ljud från Soundcloud med mera. Bilden kan man sedan enkelt dela på sociala medier eller bädda in i en blogg. Som lärare kan man använda ThingLink EDU.
How to create student accounts on Thinglink Edu

Buncee

Ett bra gratis verktyg som man kan skapa presentationer med. Du kan skapa din presentation genom att välja bakgrund och lägga till bilder, ljud, text, filmer, klistermärken m.m.

Du kan enkelt dela ditt arbete med andra genom att skicka en länk eller genom att att bädda in det på en webbplats eller blogg.
Appen finns också.

Padlet

Padlet är en sajt som låter dig skapa en interaktiv anslagstavla. På den här anslagstavlan kan sedan andra skriva och fästa upp små "lappar" som alla kan se direkt. Man kan även lägga in bilder, filmer, word-dokument m.m. Du kan också kopiera QR-koden till ditt Padlet och klistra in den var du vill. Det är möjligt att använda Padlet på 14 olika språk. Det finns en Padlet-app också.


CANVA

Om du behöver göra vackra affischer, inbjudningskort, webbdesign eller flersidiga presentationer är CANVA en design-tjänst du kommer att vilja använda. Allt du behöver göra är att välja en av de elva tillgängliga mallarna eller starta från en tom sida. Sedan använder du de layouter och bakgrunder som du vill. Här kan du lära dig hur man gör. Appen finns också.
 Länka bild

Projeqt

Projeqt är ett bra sätt för lärare eller elever att berätta historier. Det kan användas för att presentera ett projekt eller en lektion. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Worldpress Blogger...