Bästa verktygen för att lägga frågor, länkar m.m. till en video

ISL

Ladda upp enYouTube- eller Vimeo-video och skapa frågor till videon.

VideoNotes

VideoNotes är ett gratis webbverktyg som låter dig att skriva anteckningar till en video. Anteckningarna är synkroniserade med videon som visas. Man kan integrera VideoNotes på Google Drive, vilket innebär att du kan spara dina anteckningar direkt på Drive-kontot.  Här är  ett exempel:

 Länka bild

blubbr.tv

blubbr.tv tillåter alla att spela och skapa ett video-spel om saker de är intresserade av.  Du väljer en video och skriver egna frågor. Andra kan titta på videon och samtidigt tävla mot andra genom att svara rätt på frågorna. 
För närvarande arbetar Blubber enbart med Flash aktiverade webbläsare.   

eduCanon

 Länka bild
Spela in dina genomgångar eller använd en Youtube-video, sedan kan du skriva in frågor som eleverna i sin tur ska besvara. När du tilldelar videon får eleverna se dina frågor och ska sedan besvara dem .Om de svarar fel får de en röd markering. Titta på  filmen.

Edpuzzel

 Länka bild

Du kan spela in din röst till pedagogiska videor.
På EdPuzzle kan du söka efter pedagogiska videor från Khan Academy, Youtube m.m. När du har hittat en video kan du infoga röstkommentarer. Du kan också skapa en rad frågor. Frågorna infogas längs en ​​tidslinje som överensstämmer med videon. Det innebär att eleverna inte behöver vänta till slutet av en video för att kunna svara på frågorna. Du kan också beskära filmen och ta bara den delen du behöver.
Edpuzzel har många mattelektioner som du kan spela in din röst till. Ett bra verktyg för de flippade lärarna.
Läs gärna mer här.

Edpuzzel finns som en Chrome-app nu.
Andra förslag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Worldpress Blogger...