Bästa student-respons sidorna/apparna

TodaysMeet

TodaysMeet har lagt till några nya fantastiska funktioner för lärare. Nu kan du skapa konton på TodaysMeet, stänga av rummet tidigare, bädda in diskussionerna i en blogg och ta bort kommentarer. 

Padlet

Padlet är en sajt som låter dig skapa en interaktiv anslagstavla. På den här anslagstavlan kan sedan andra skriva och fästa upp små "lappar" som alla kan se direkt. Man kan även lägga in bilder, filmer, word-dokument m.m. Du kan också kopiera QR-koden till ditt Padlet och klistra in den var du vill. Det är möjligt att använda Padlet på 14 olika språk. Det finns en Padlet-app också. 
Titta på denna film.

Socrative

Socrative är ett onlineverktyg för att låta eleverna svara på frågor – genom sina mobiltelefoner/datorer.
Som lärare har man ett konto där man kan skapa "rum". Eleverna går sedan till elevsajten där de inte behöver något konto för att svara på frågorna. Varje rum som skapas får ett nummer som gör att elever kan ansluta helt enkelt genom att ange rumsnumret. Läraren bestämmer vilka frågor som ska läggas ut och under hur lång tid man ska kunna svara på dem. Här kan ni se hur man gör. 
Här finns Socratives YouTube-kanal

Kahoot

Du kan  skapa en quiz, ett test eller ett diskutionsforum och dela det med dina elever. Eleverna går in på kahoot.it och skriver in pinkoden och anger sina svar, tankar, funderingar.
Det finns en Facebook-grupp där lärare gör Kahoot-quiz som heter Nytidsfrågor med Kahoot.
En annan webbsajt: Quizizz

Geddit 

Geddit är ett gratis webbaserat elevresponssystem som gör att lärare snabbt kan mäta elevernas förståelse. Eleverna använder appen och anger sin nivå av förståelse på en skala 1-5. Denna formativ bedömning låter lärarna veta om de kan gå vidare eller inte. Återkoppling är privat och i realtid. Du kan också använda flervalsfrågor och korta bedömningar.
Det finns också en Chrome-app för Chromebooks.
Det är lätt att registrera sig och använda Geddit. Du och dina elever skapar konton. De kan använda sitt Google-konto, vilket gör det enkelt för GAFE-skolor. Läraren delar klasskoden med dem och börjar använda verktyget. Titta här hur man gör!

AnswerGarden

 Länka bild
Har du en fråga som du vill att elever ska fundera kring och sedan tycka till om? Det kan du göra i AnswerGarden. När du har skapat frågan kan du dela ut frågans adress till eleverna, som i sin tur kan skriv in sina svar på datorer eller mobiltelefoner som sedan sammanställs och uppdateras i realtid. Appen finns också!
Hur gör man?


Andra förslag
Plickers: Där eleverna svarar på frågor med hjälp av olika QR-kort. Jag förstår inte vitsen med att man går tillbaka till papper när man har tillgång till mobiltelefoner/datorer/plattor.
Infuse Learning
Tricider Ställ en fråga och låt eleverna besvara frågan.
Gosoapbox
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Worldpress Blogger...