Storybird: Skapa egna böcker

Storybird

 Länka bild

 Hur gör man?

Gå in på www.storybird.com. Skaffa ett konto.

Klicka på "Create" uppe bland flikarna i vänsterhörnet på startsidan.

1- Titta runt bland de olika konstnärernas bilder och se vad som finns. 
När du hittat en bild du gillar så klickar du på knappen "Use this art" som finns ovanför bilderna och väljer "for a story". Då får du upp den artistens alla bilder. 

2- Du kanske redan har bestämt dig för att du vill skriva en bok om t ex vänskap? Då tittar du bland teman som finns på sidan och klickar på ett  som ser lämpligt ut, kanske "friends" eller "friendship". 

Skapa själva boken
Att skapa en bok är verkligen så enkelt som "dra och släpp". Du väljer den bild du vill ha, klickar med musknappen på den, håller in knappen och drar den på plats. Sedan skriver du texten. När du är nöjd med din sida väljer du bara "+"(plus) längst ner på sidan.
Om du är missnöjd med en sida väljer du "-"(minus).
När du slutar att jobba med din bok gå till menu och trycker på "Save&close" (spara och stänga). När du ska logga ut trycker du på "You" och"Logout  ...).

Klar med boken
Om du är klar med din bok då trycker du på "Publish" (publicera).
Då kommer du till en sida där du kan byta omslag, titel, lägga till taggar, ställa in lämplig "läsålder" och också huruvida boken ska vara privat eller offentlig ("public"), dvs om bara du ska se den eller om du vill dela den med världen.

Dela med sig av boken när den är klar
Det finns flera sätt att välja på: dela via sociala medier som Facebook, Twitter eller helt enkelt via e-post.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Worldpress Blogger...